Onderzoeksstage ‘opwarming woningen’

3 á 4 dagen per week, voor een periode van 3 tot 4 maanden

 

Over de functie
Rochdale heeft bij de afdeling Vastgoed een plek voor een onderzoeksstagiair(e) voor een WO-er Bouwkunde. De regio Amsterdam groeit en woningcorporatie Rochdale is in beweging. Wij huisvesten zo’n 80.000 mensen in een kleine 40.000 woningen. In buurten waar de uitdagingen soms groot zijn, op het gebied van wonen, maar ook sociaal-economisch. Rochdale zet zich in voor sterke buurten, waar inwoners meer kansen hebben.

Wat ga je doen?
Jij gaat aan de slag met een eerste onderzoek naar de mogelijkheden om opwarming van woningen tegen te gaan. Hierbij ga je het volgende na:

 • Wat is er precies aan de hand?
 • Welke invloed ligt er bij de woningcorporatie?
 • Welke maatregelen kunnen we nemen?
 • Hoe gaan we dat implementeren?
 • Wat gaat het ons kosten?
 • Welke kennis moeten we in huis hebben/halen?
 • Je doet aanbevelingen voor vervolgonderzoek
 • Je maakt gebruik van kennis ervaring uit de wetenschap, de samenleving en van Rochdale

Als stagiair draai je mee in het team Innovatie en Technisch Beleid, binnen de afdeling Vastgoed. Als afdeling zorgen we voor de bouw van zo’n 300 nieuwe woningen per jaar en onderhouden onze 36.000 woningen. In ons team maken we de goede keuzes over het gebruik van materialen en installaties, onderzoeken we nieuwe technieken en mogelijkheden, en zorgen we voor strakke afspraken met co-makers over het onderhoud van de woningen. Daarnaast zijn we trekker van bepaalde thema’s, zoals asbest en loden leidingen. Afhankelijk van je interesse hoef je niet alleen te beperken tot je stage-opdracht, en dan niet om mee te kijken, maar echt mee te draaien. We maken namelijk graag gebruik van de expertise die jij meebrengt!

Voor deze stage heb jij het volgende in huis:

 • je volgt een opleiding WO Bouwkunde;
 • bent beschikbaar vanaf september 2020;
 • enthousiast en proactief, waarbij je doel- en resultaatgericht werkt;
 • leergierig en flexibel;
 • als persoon ben je sociaal en gericht op samenwerken, maar kan je ook goed zelfstandig werken;
 • een grote interesse om maatschappelijk impact te maken.

Werk samen voor de straat
Woningcorporatie Rochdale huisvest zo’n 80.000 mensen in de regio Amsterdam. Huisvesten is veel meer dan alleen het bieden van woonruimte: het gaat om je huis, je straat én je buurt. Samen werken wij elke dag aan de kwaliteit van woningen, de leefbaarheid van onze straten en het contact met onze bewoners. Want ons werk draait uiteindelijk om mensen.

We staan voor een mooie opgave en daarom zijn we als bedrijf volop in beweging. Van onze medewerkers vraagt dat creativiteit, denk- én daadkracht. Tegelijkertijd is er veel ruimte voor initiatief en biedt het kansen jezelf te ontwikkelen terwijl je werk een positieve maatschappelijke impact maakt.
In ons kantoor aan het Bos en Lommerplein heerst een open sfeer. En onze bereikbaarheid is prima, want de tram stopt voor de deur en ons kantoor ligt letterlijk boven de A10.

Stap over de drempel
en kom bij ons stage lopen! Werk samen met collega’s die net als jij trots zijn op de maatschappelijke rol die wij vervullen voor onze huurders. Je inzetten voor de buurt en een positieve bijdrage leveren aan een fijne leefomgeving voor bewoners geeft voldoening. Je doet een schat aan ervaring op en je ontvangt een stagevergoeding van € 450,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.

Lever jouw bijdrage en werk samen voor de straat met Rochdale!
Niet wachten, maar direct solliciteren! We zien jouw motivatie en cv graag verschijnen. Kom maar op!
Vragen? Bel dan met Erik van Bergeijk, Hoofd Innovatie en Technisch Beleid, via 06-24657461