Onderzoeker Duurzaamheid in TU Delft Onderwijs

Wil je meewerken aan de verduurzaming van het onderwijs aan de TU Delft? 

Functieomschrijving

Vanuit het project The Green Thread en het Climate Action Programme van de TU Delft, wordt onderzoek geconcentreerd op de klimaatactie op de TU Delft en haar campus. Ook het onderwijs maakt onderdeel uit van de duurzaamheidsdoelstellingen. Als Onderzoeker Duurzaamheid in Onderwijs ga je je richten op het analyseren van (het gebrek aan) duurzaamheid in het onderwijs aan alle faculteiten van de TU Delft. Je onderzoekt hoe voor alle opleidingen van TU Delft een basisniveau aan duurzaamheidskennis kan worden ingebracht en hoe daarnaast opleidingsspecifiek accenten kunnen worden gelegd die passen bij de focus van dat specifieke onderwijs. Dit wordt gedaan in samenspraak met docenten en met hen modules te ontwikkelen die kunnen worden ingebracht in het onderwijscurriculum.

Je zul nauw samenwerken met de Coördinator Duurzaamheid (professor Andy van den Dobbelsteen), duurzaamheidsonderzoeker Deirdre van Gameren, Pro Vice Rector Magnificus Joint Education Affairs Hans Hellendoorn, en GreenTU, de studentorganisatie met als doel het verbeteren van duurzaamheid van de TU Delft.

Meer informatie: www.tudelft.nl/sustainability

Functie-eisen

Functie-eisen:

 • Een MSc-diploma van een technische universiteit, bij voorkeur verworven aan de TU Delft
 • Ervaring (als student assistent ) met zowel onderwijs (bachelor en master)
 • Specifieke kennis op duurzaamheidsgebied
 • Goede communicatievaardigheden (mondeling en schriftelijk) in het Nederlands
 • Goede communicatievaardigheden (mondeling en schriftelijk) in het Engels (IELTS C1 niveau
 • Kerncompetenties: sterke onderzoeker, analytisch, hands-on, resultaatgericht, communicatief, teamwerker

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 24 maanden.
 • Een salaris volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Een flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het Health Coach Program.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact!

 

Afdeling

De faculteit Bouwkunde heeft wereldwijd een leidende rol in onderwijs en onderzoek. De drijvende kracht achter het succes van de faculteit is het robuuste onderzoeksprofiel in combinatie met de energie en creativiteit van de studenten en de academische gemeenschap. Het is een bruisende plek waar ruim vierduizend mensen van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat studeren, werken, ontwerpen, onderzoek doen en kennis vergaren en verspreiden. Onze faculteit heeft een sterke focus op ‘ontwerpgericht onderzoek’ dat al enkele jaren wordt erkend en bekroond, met als resultaat een toppositie op de wereldranglijsten. Medewerkers en studenten werken aan de verbetering van de gebouwde omgeving met behulp van een breed scala aan disciplines, waaronder architectonisch ontwerp, stedenbouw, bouwtechnologie, sociale wetenschappen, procesmanagement en geo-informatiewetenschappen. De faculteit werkt nauw samen met andere faculteiten, universiteiten, private partijen en de publieke sector en heeft een uitgebreid netwerk, zowel in Nederland als internationaal.

Klik hier om naar de website van faculteit Bouwkunde te gaan.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze vacature of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met Deirdre van Gameren of Andy van den Dobbelsteen, via email: sustainability@tudelft.nl.

Wij ontvangen je sollicatie graag uiterlijk 1 juni 2022. Je kunt uitsluitend online solliciteren via de knop ‘Apply now’.

Sollicitatieprocedure

Wil je op deze functie solliciteren? Dan ontvang wij graag je motivatiebrief en cv uiterlijk 1 juni 2022, via de sollicitatiebutton ‘Apply now’.

Houd er rekening mee dat:

 • incomplete sollicitaties of sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd niet in behandeling worden genomen;
 • een pre-employment screening onderdeel kan uitmaken van de selectieprocedure;
 • acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs wordt gesteld.