Junior/stagiair Erfgoedontwikkelaar

 

Bij COUP houden we ons bezig met de herontwikkeling van gebieden en gebouwen. Met een klein team van 10 ontwikkelaars zijn we continue op zoek naar speciale projecten. Soms groots en meeslepend, andere keren klein maar fijn. Wij organiseren het proces, zorgen dat vanuit ons COUP Collective de juiste expertises aangehaakt zijn en zijn zelf experts in financiële haalbaarheid.

Wat ga jij doen?

Binnen ons bedrijf liggen de kansen voor het oprapen! Op dit moment kunnen we jouw hulp gebruiken bij het opstellen van de verschillende kerkenvisies. Door heel Nederland begeleiden wij zo’n 30 gemeenten bij dit proces en wij zoeken jou om ons hierbij te ondersteunen. Werkzaamheden Als expert religieus erfgoed in de dop help je met het organiseren van workshops en interviews. Je gaat aan de slag met het verzamelen en analyseren van data over kerkgebouwen en visualiseert de uitkomsten in infographics. Je schrijft mee aan rapportages en presentaties. Je hebt een goed gevoel voor social media en vindt het leuk om zo af en toe een stukje te schrijven voor de website – www.coup-group.com.

Kerkenvisies….?
Steeds minder mensen gaan naar de kerk en hierdoor komen de komende jaren honderden kerken leeg te staan. Vaak is er nog geen duidelijk omlijnd idee over de toekomstige functie van deze gave gebouwen. Om dit proces in goede banen te leiden worden kerkenvisies opgesteld. Kerkeigenaren, gemeenten en andere betrokkenen gaan in gesprek om een duurzaam toekomstperspectief voor kerkgebouwen te creëren.

Wie ben jij?

Jij bent enthousiast, leergierig en je hebt een passie voor herbestemming van erfgoed. Je bent handig met Excel, Indesign, Powerpoint etc. Je hebt een onderzoekende instelling en werkt gestructureerd.

Wat bieden wij?

Je bent onderdeel van een gepassioneerd team dat werkt aan inspirerende opgaven die ertoe doen. Je bent net of bijna afgestudeerd en/of voor 3
dagen per week beschikbaar. Wij bieden de kans om het vak te leren. Uiteraard krijg jij voor jouw enthousiasme en inzet een goede beloning! Alternatief vinden wij het ook interessant om jou als stagiair te begeleiden. Naast het helpen bij kerkenvisieprojecten hebben wij een aantal boeiende onderzoeksvragen waar we graag samen met jou induiken.

Heb je interesse?

Stuur dan je CV en een korte motivatie vóór 31 mei naar info@coup-group.com. Ook voor eventuele vragen kun je op dat mailadres terecht.